Office 365 prototype

Om mijn concept te testen heb ik een prototype gemaakt om te valideren of dit office365 concept werkt. Naast het maken van het prototype heb ik gewerkt aan passende designs zodat ik beide kan testen in een usability test.

Ik heb dit prototype verder gebouwd op het prototype van het Slack concept.  De inlog is nu dus veranderd van een Slack login naar een office 365 login. Hiervoor heb ik de tutorial van Microsoft gevolgd. 

Bij het zoekgedeelte was de grootste uitdaging om het bureau waar de gezochte collega zit in te kleuren in een SVG. In Laravel kijk ik welke bureaus er bezet zijn en deze target ik op hun ID's in de SVG om ze in te kleuren.

Versie 1

Nadat ik voor versie 1 een usability test had uitgevoerd ben ik verder gegaan met een versie 2. Deze versie ga ik in een Field Trial testen. Bij versie twee zijn de punten die vanuit de usability test van versie 1 naar voren zijn gekomen aangepast.

In de tweede versie zijn voornamelijk handige usability functionaliteiten aangepast en heb ik een aantal checks herschreven. Vooral aan de SVG is veel veranderd, zo zijn er nu; herkenningspunten, word er aangegeven welke vrije bureaus designschermen hebben en kan je makkelijk inzoomen met twee knoppen binnen de plattegrond.

Versie 2 

Deze versie van het prototype heb ik getest in een field trial. Daarna heb ik een nieuwe versie gemaakt van het prototype dat als eerste versie gaat draaien op een testomgeving binnen Greenhouse.

Bronnen:

SVG's bewerken: http://www.petercollingridge.co.uk/tutorials/svg/interactive/interactive-map/