NFC Tags design en uitbesteding

Tijdens het voorbereiden van het Office 365 prototype voor de Field Trial heb ik NFC-stickers ontworpen waarmee de gebruikers kunnen inchecken. Ik heb NFC-stickers besteld en met een printer op stickerpapier mijn designs geprint.

Voor het design heb ik een schets gemaakt met de benodigde informatie zoals bureau nummer, QR-code en een veld voor de NFC-sticker. Deze stickers heb ik op alle bureaus geplakt van de deelnemende gebruikers met daar overheen voor bescherming doorzichtig tape.

Concept design Field Trial

De sticker op de tafel bij Labs

Tijdens deze Field Trial hebben we op verschillende manieren geprobeerd de NFC-tag kapot te maken met bijvoorbeeld een scherp object of een hete koffie mok. Maar alle NFC-tags bleven intact.

Deze stickers waren bedoeld voor puur de functionaliteit maar wel met de juiste informatie. Na de Field trial ben ik samen gaan zitten met de ICT-afdeling om te werken aan een plan voor de implementatie. Van tevoren heb ik onderzoek gedaan naar bedrijven die deze NFC-stickers kunnen bedrukken en ook van een unieke link kan voorzien. Hierbij ben ik op de website drukenbestel.nl gekomen. Deze organisatie voldoet aan alle eisen en bieden veel opties betreft het opmaat maken van de NFC-tags. 

Nadat ik dit met de ICT had besproken ben ik gaan werken aan een nieuw design. Ik heb eerst gekeken naar bestaande NFC tags om te kijken wat belangrijke elementen zijn. In de designs komt altijd de tekst NFC terug op het stuk van de tag waar de NFC zich zit. Ook zie wordt er altijd in tekst bijgezet dat het gescanned kan worden.

  

Aantal bestaande designs voor NFC tags

Ik heb twee ontwerpen gemaakt, een horizontale en een verticaal ontwerp. De grootte van de stickers wordt 35mm bij 95mm. Hierbij heb ik rekening gehouden met de standaard elementen die ik hierboven heb genoemd.

Ik heb telefonisch contact opgenomen met drukenbestel.nl voor extra specificaties voor de designs zodat het ik de designs goed kon aanleveren. De ICT-afdeling heeft daarna de bestelling geplaatst voor 1000 tags.

Designs met snijtekens (groene lijn) opgemaakt voor drukenbestel.nl

Ik heb in tegenstelling tot het eerste design gekozen om de achtergrondkleur Greenhouse paars te maken. Ik merkte tijdens de Field Trial dat de witte tags niet zo goed opvielen omdat de tafels bij Greenhouse ook wit zijn. 

Het implementeren van de tags zal pas na mijn stageperiode zijn aangezien Greenhouse gaat verhuizen op mijn laatste stagedag. Echter heb ik het systeem zo opgezet dat ze makkelijk kunnen worden geïmplementeerd na de verhuizing. Ik heb alle plattegronden van tevoren ontworpen en verwerkt met de juiste gegevens in de SVG. Bij de implementatie gaat het alleen nog om de juiste id koppelen aan het juiste bureau. Dit is ook de reden dat de NFC-tags geen bureau nummer hebben omdat ze verplaatst kunnen worden naar bijvoorbeeld andere verdiepingen waardoor de nummering niet meer zou kloppen.