Proof of concept

Waarom een proof of concept?

Om te valideren of mijn concepten uitvoerbaar zijn heb ik een proof of concept gemaakt. 

Hoe?

Met een simpele applicatie wil ik testen of het haalbaar is om mijn concept uit te werken zoals ik in mijn concept heb bedacht. Hiervoor heb ik een applicatie nodig waarbij ik kan inloggen op Slack en daarna mijn gegeven kan koppelen aan het bureau waar ik op wil inchecken. Deze stappen zijn de basis voor mijn checkin systeem. 

Ook heb ik een proof of concept nodig voor het zoeken in Slack. Voordat ik mij volledig stort op het bouwen van een prototype wil ik eerst weten of ik überhaupt kan communiceren met Slack zoals ik verwacht.

Uitvoering

Checkin systeem

Ik heb de Laravel applicatie opgezet en de Slack login geïmplementeerd. Daarna heb ik een database aangemaakt met de structuur zoals ik in het concept heb beschreven. Vervolgens heb ik in Laravel een stukje geschreven waarmee de user gekoppeld wordt bij het inchecken met de desk tabel. 

Slack zoekfunctie

Voor de Slack zoek functie heb ik gebruik gemaakt van de slash functie van Slack, hierbij kan je zoals in mijn concept met /@Slacknaam een persoon zoeken. Hiervoor heb ik in dezelfde applicatie als mijn checkin systeem een stuk code geplaatst die deze requests verwerkt en terug stuurt naar Slack. 

Conclusie

Ik heb met mijn proof of concept laten zien dat het mogelijk is om in te checken met een Slack login en om vervolgens deze data op te halen via de Slack slash command.

Bron
http://cmdmethods.nl/cards/workshop/proof-of-concept